Navegação Ciências Biológicas por Assunto "Queijo"
Resultados 1-5 de 5
-
Bacteria and yeasts associated to Colonial cheese production chain and assessment of their hydrolytic potential
(2021) [Artigo de periódico]fferent types of microorganisms are important in cheese-making because of the contributions their metabolism offers during the process. Few microorganisms present in Colonial cheese are known, in addition to the ones that ... -
High frequency of potentially pathogenic yeast species in goat’s raw milk and creamed cheese in Southern Brazil
(2009) [Artigo de periódico]Existem poucos relatos sobre isolamento, contagem e identificação de leveduras no leite de cabra in natura e derivados. O objetivo desse estudo foi avaliar a diversidade de leveduras encontradas no leite de cabra cru e no ... -
Identification and enzymatic profile of yeasts isolated from artisanal cheese in southern Brazil
(2006) [Artigo de periódico]Leveduras podem contribuir positivamente para o desenvolvimento do sabor e flavor característicos durante a maturação do queijo ou podem causar deterioração do produto. Neste estudo, nós reportamos a presença de leveduras ... -
Influence of detergents and sodium hypochlorite on Yarrowia lipolytica biofilms in utensils used in industrial production of colonial cheese
(2020) [Artigo de periódico]The formation of microbial biofi lms in materials used in the industrial production of dairy may lead to deterioration of these foods. Yarrowia lipolytica biofi lms are widely found in dairy products and can modify the fi ... -
Molecular analysis of the IAP gene of listeria monocytogenes isolated from cheeses in Rio Grande do Sul, Brazil
(2008) [Artigo de periódico]A seqüência da região polimórfica do gene iap foi analisada em 25 cepas de Listeria monocytogenes isoladas de queijo no Estado do Rio Grande do Sul e comparadas com cepas referências. Esta investigação distinguiu L. ...